Κατοχύρωση Ψηφιακό Παγκάρι

Κατοχύρωση Ψηφιακό Παγκάρι

Γνωρίστε την Εταιρεία μας.

Κατοχύρωση Ψηφιακό Παγκάρι2024-07-03T18:56:26+00:00
Ψηφιακό Παγκάρι | Donationpos.gr | Ηλεκτρονικό Παγκάρι Ναών

Η Donation POS κεντρική ιδέα και ο σχεδιασμός της προστατεύεται απο δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας απο τον Οργανισμό EUROPA EUIPO.

Με την πατέντα το συγκεκριμένο προϊόν προστατεύεται από :

  1. Κατασκευή και Πώληση Προϊόντων:
    • Δημιουργία και παραγωγή του ψηφιακού Pos Εκκλησίας σύμφωνα με την πατέντα που έχει κατοχυρωθεί από οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής προϊόντων των κατοχυρωμένων σχεδίων στην Ε.Ε.
    • Εκμετάλλευση του προϊόντος ψηφιακού Pos Εκκλησίας χωρίς την συναίνεση της Donation Pos.
    • Εμπορία του προϊόντος σε εκκλησίες, ιδρύματα και άλλους θρησκευτικούς οργανισμούς.
    • Εξασφάλιση πώλησης / διανομής μέσω καταστημάτων ή online πλατφορμών.
  2. Αδειοδότηση της Πατέντας:
    • Παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της πατέντας σε τρίτους μέσω αδειοδότησης.
    • Υπογραφή συμβάσεων αδειοδότησης με εταιρείες που ενδιαφέρονται να παράγουν και να εμπορεύονται το ψηφιακό παγκάρι η το προιόν παραγωγής που έχει κατοχυρωθεί.
    • Είσπραξη εσόδων μέσω δικαιωμάτων αδειοδότησης (royalties).
  3. Εκμετάλλευση της Πατέντας:
    • Πώληση ή διαχείριση της πατέντας.
    • Σύμπραξη εταιρειών για την διαχείριση της πατέντας
    • Αντιγραφή του ψηφιακού Donation POS για εκμετάλλευση της πατέντας
  4. Στρατηγικές Συνεργασίες:
    • Δημιουργία συνεργασιών με εταιρείες τεχνολογίας, κατασκευαστές συσκευών POS ή άλλους σχετικούς κλάδους.
    • Συνεργασία για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση του ψηφιακού παγκαριού.
    • Διάθεση και εκμετάλλευση των προϊόντων στο υπάρχον πελατολόγιο χωρίς της συναίνεση της DONATION POS.

Η προστασία της πατέντας από την Ε.Ε. και μέσω της Donation POS έγινε για να εξυπηρετήσει πρωτίστως τα συμφέροντα των Ναών και του Pos Εκκλησίας ώστε να μην γίνει το ίδιο το προϊόν αντικείμενο ευρείας εκμετάλλευσης και εξυπηρέτησης σκοπού αποκόμισης κερδών από μια τέτοια ενέργεια. Με σεβασμό στο Εκκλησιαστικό δίκαιο και τον Ιερό σκοπό της Εκκλησίας η πατέντα κατοχυρώθηκε και το προϊόν δημιουργήθηκε ώστε οι Ναοί να κάνουν μια μετάβαση στην νέα εποχή ομαλά χωρίς κανένα ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που θα παράγουν το συγκεκριμένο προϊόν. Η εταιρεία μας διαθέτει την πατέντα κατασκευής των προϊόντων ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τις Εκκλησίες, σε όποιον το επιθυμεί και επιπλέον εφόσον επιθυμητό από οποιαδήποτε εταιρεία χωρίς κανένα πρόσθετο οικονομικό όφελος για την Donation Pos για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων, κατόπιν έγγραφης συμφωνίας για τον ίδιο κοινωφελή σκοπό, και επιτρέπει την συνεργασία παραγωγής των προϊόντων της υπό τις προϋποθέσεις αμοιβαίας κατανόησης και αμοιβαίας συνεργασίας προς εκπλήρωση του κοινωφελούς σκοπού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εφόσον επιθυμείτε να συνεργαστείτε στο πρόγραμμα παραγωγής προϊόντων Εκκλησιαστικού περιεχομένου Ψηφιακού Pos Εκκλησίας μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία μας και να δηλώσετε ενδιαφέρον συμπαραγωγής, είτε για τα ψηφιακά μέσα ( Digital Software) είτε για το Hardware και τις ξύλινες προθήκες. Εφόσον επιθυμητό μπορείτε να μας προτείνετε νέες λύσεις και ιδέες πως μπορεί να βελτιωθεί το Ψηφιακό και Τελικό προϊόν Pos Εκκλησίας προς όφελος του κοινωφελούς και Εκκλησιαστικού σκοπού της Εκκλησίας της Ελλάδος και των ιδρυμάτων που υφίστανται και που παρέχουν κοινωφελές έργο. Η εταιρεία μας πιστή στις Ελληνικές Θρησκευτικές αξίες είναι στην διάθεση σας για συνεργασία και υλοποίηση του έργου Ψηφιακής Εποχής σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης της εταιρείας μας, και παραμένουμε στην διάθεση σας για κάθε συνεργασία κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με την υλοποίηση ενός Ψηφιακού / Ηλεκτρονικού παγκαριού Donation Pos, ενημερώστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε περαιτέρω.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ μπορείτε να βρείτε γρήγορα και εύκολα απαντήσεις στις απορίες σας.

Μείωση Φόρων για Δωρεές2024-08-24T09:40:39+00:00

Άρθρο 19
Μειώσεις φόρου για δωρεές

1. Το ποσό του φόρου μειώνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%) επί των ποσών δωρεών προς τους φορείς που ορίζονται στην απόφαση της επόμενης παραγράφου, εφόσον οι δωρεές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των εκατό (100) ευρώ. Το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του φορολογητέου εισοδήματος. Ειδικά για τις δωρεές προς τα κοινωφελή ιδρύματα και τις εγγεγραμμένες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, το ποσό του φόρου μειώνεται κατά σαράντα τοις εκατό (40%) επί των ποσών δωρεών προς τους φορείς αυτούς, εφόσον οι δωρεές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους το ποσό των εκατό (100) ευρώ και τα ποσά των δωρεών κατατίθενται σε ειδικούς για τον σκοπό αυτόν λογαριασμούς τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. Το συνολικό ποσό των δωρεών στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το σαράντα τοις εκατό (40%) του φορολογητέου εισοδήματος.

2. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται οι φορείς με έδρα την ημεδαπή ή άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. που αναγνωρίζονται για τον σκοπό του προσδιορισμού της μείωσης φόρου επί του ποσού των χορηγούμενων σε αυτούς δωρεών, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 1, εφόσον τα ποσά των δωρεών κατατίθενται σε ειδικούς για τον σκοπό αυτόν λογαριασμούς τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. 3. Οι διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή και για τις δωρεές που χορηγούνται σε δικαιούχους χρηματοδότησης, σύμφωνα με την περ. ε` της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3023/2002 (Α` 146), δηλαδή σε πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων ή υποψηφίους ή αιρετούς αντιπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 4. Το ποσό του φόρου μειώνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%) επί των δωρεών τροφίμων προς τους δωρεοδόχους της περ. β` της παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 2859/2000 (Α` 248), προκειμένου να διανεμηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ή την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων χωρίς αντάλλαγμα, εφόσον τα αγαθά αυτά δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Το συνολικό ποσό της μείωσης του φόρου εισοδήματος δεν μπορεί να υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του φορολογητέου εισοδήματος.

*** Το άρθρο 19,όπως είχε τροποποηθεί με το άρθρο 45 παρ.1 Ν.4472/2017,ΦΕΚ Α 74, το άρθρο 77 Ν.4646/2019,ΦΕΚ Α 201, και το άρθρο 21 παρ.2 Ν.4819/2021,ΦΕΚ Α 129/23.7.2021.τροποποιήθηκε ως άνω με το άρθρο 17 Ν.4873/2021,ΦΕΚ Α 248/16.12.2021.
ΠΡΟΣΟΧΗ: `Εναρξη ισχύος, σύμφωνα με το άρθρο 75 του αυτού νόμου, τέσσερις (4) μήνες από τη δημοσίευσή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή: ΚΦΕ

Πνευματικά δικαιώματα : ΚΦΕ / Ν 4172/2013: ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Φορολόγηση Ιερών Ναών (Βουλή των Ελλήνων)2024-08-24T09:39:56+00:00

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, “τα έσοδα από το παγκάρι απαλλάσσονται της φορολογίας κατά ρητή διατύπωση του νόμου, καθόσον αυτά πραγματοποιούνται κατά την εκπλήρωση του κοινωφελούς χαρακτήρα“.

Σε ότι αφορά στην “παράδοση” διαφόρων αγαθών, όπως εικόνες, βιβλία, καντηλέρια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι, εφόσον πραγματοποιούνται έναντι ανταλλάγματος από ναούς και μοναστήρια, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ, και ανεξάρτητα από τον επιδιωκόμενο σκοπό (κερδοσκοπικό ή μη) ή το αποτέλεσμα της δραστηριότητας (κέρδος ή ζημία), συνιστούν πράξεις οι οποίες υπάγονται σε ΦΠΑ.

Ωστόσο δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου.

Γνωμοδότηση από Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ 373/1973)

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων 

Πνευματικά δικαιώματα : Βουλή των Ελλήνων 

Νομοθεσία Δωρεών2024-08-24T09:39:05+00:00
Στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) υπάγονται οι εικόνες, τα βιβλία ή τα καντηλέρια που διατίθενται από ιερούς ναούς έναντι ανταλλάγματος, ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο οποίος με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή διευκρινίζει τις διαδικασίες φορολόγησης κατά την εμπορική δραστηριότητα ναών και μοναστηριών.

Όπως πάντως προκύπτει από το συγκεκριμένο έγγραφο, οι εισφορές στους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια που γίνονται “επ΄ευκαιρία” τέλεσης μυστηρίων, “υπό τύπο δωρεάς” για την ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου, δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί γιατί “εξαιρέθηκε από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων από ταμειακές μηχανές το εμπόριο της πίστης” και η αγοραπωλησία εκκλησιαστικών ειδών, όπως κεριά, λιβάνια, κομποσχοίνια, καντηλέρια σε εκκλησιαστικούς ναούς, πρόναους, μοναστήρια και άλλους θρησκευτικούς χώρους.

Όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο κ. Οικονόμου, “τα εισοδήματα (καθαρά κέρδη) που αποκτούν οι ιερές μονές και ναοί, τα οποία προέρχονται από την άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας (π.χ. εκμετάλλευση ξενώνων, ραδιοφωνικός σταθμός, εμπορία εισαγόμενων εικόνων) υπόκεινται σε φορολογία, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει ότι τα εισοδήματα των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη του μη κερδοσκοπικού σκοπού τους, δεν απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, έστω και αν διατίθενται προς εκπλήρωση του μη αποβλέποντος σε κέρδη σκοπού τους. Συνεπώς αν κάποια ιερά μονή ή ναός αποκτά εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, αυτά υπόκεινται σε φορολογία, έστω και αν τα κέρδη από τις δραστηριότητες αυτές διατίθενται για την εκπλήρωση του μη κερδοσκοπικού σκοπού της”.

Όπως όμως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, “τα έσοδα από το παγκάρι απαλλάσσονται της φορολογίας κατά ρητή διατύπωση του νόμου, καθόσον αυτά πραγματοποιούνται κατά την εκπλήρωση του κοινωφελούς χαρακτήρα”.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι έχει καταργηθεί η απαλλαγή για τα εισοδήματα που αποκτούσαν από εκμίσθωση οικοδομών και γαιών οι ναοί, οι μητροπόλεις και οι μονές και τα εν λόγω νομικά πρόσωπα για τα εισοδήματα αυτά, από 1.1.2010 και μετά, φορολογούνται με συντελεστή 20%.

Σε ότι αφορά στην “παράδοση” διαφόρων αγαθών, όπως εικόνες, βιβλία, καντηλέρια, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι, εφόσον πραγματοποιούνται έναντι ανταλλάγματος από ναούς και μοναστήρια, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ, και ανεξάρτητα από τον επιδιωκόμενο σκοπό (κερδοσκοπικό ή μη) ή το αποτέλεσμα της δραστηριότητας (κέρδος ή ζημία), συνιστούν πράξεις οι οποίες υπάγονται σε ΦΠΑ.

Ωστόσο δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

Πνευματικά δικαίωματα : https://www.forin.gr/

Η Donation Pos είναι εταιρεία εγκατεστημένη στην Ελλάδα?2024-06-30T12:31:19+00:00

Η εταιρεία Donation Pos είναι μια Ελληνική Επιχείρηση εγκατεστημένη στην Ελληνική Επικράτεια και λειτουργεί κάτω από τον Ελληνικό νόμο εκκαθάρισης ψηφιακών συναλλαγών.

To Donation Pos που θα προμηθευτώ είναι από Ελληνική Τράπεζα?2024-06-30T12:30:47+00:00

Το Donation Pοs που προμηθεύουμε είναι μια εξειδικευμένη λύση με ιδιαίτερο λογισμικό κατάλληλο για δωρεές και θα είναι συνδεδεμένο με την τράπεζα της επιλογής σας. Όλες οι εκκαθαρίσεις δωρεών θα γίνονται από Ελληνική εταιρεία που είναι συνδεδεμένη με τα τραπεζικά ιδρύματα και τα POS θα δηλώνονται στον λογαριασμό του Ιδρύματος σας.

Τι τύπου επιχείρηση πρέπει να έχω για να εγκαταστήσω Donation Pos?2024-06-23T13:54:18+00:00

Μπορείτε να έχετε είτε ΝΠΔΔ, ΑΜΚΕ, ΜΚΟ ή κάθε άλλη μορφή που επιτρέπει η Ελληνική Νομοθεσία.

Μπορώ να εγκαταστήσω περισσότερα από ένα Donation Pos?2024-06-30T12:31:59+00:00

Η λύση Donation Pos μπορεί να ενεργοποιηθεί για περισσότερα από ένα σημεία Δωρεών, η εντός των Ναών για μεγαλύτερη διευκόλυνση σας.

Ψηφιακό Παγκάρι | Donationpos.gr | Ηλεκτρονικό Παγκάρι Ναών
Best solutions

Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Με την Donation Pos μπορείτε να είστε σίγουροι για το ίδρυμα σας.

  • Αποδοχή όλων των τύπων καρτών

  • Διασφάλιση Συναλλαγών

  • Διαφάνεια Συναλλαγών

  • Online Ενημέρωση Συναλλαγών

  • Άμεση ανάληψη από Τραπεζικό λογαριασμό

Go to Top